Pastel de manzana con canela

Pastel de manzana con canela

Hey everyone, hope you are having an amazing day today. Today, we're going to prepare a distinctive dish, Pastel de manzana con canela. It is one of my favorites. This time, I am going to make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Pastel de manzana con canela is one of the most favored of recent trending meals in the world. It is simple, it's quick, it tastes yummy. It's enjoyed by millions daily. Pastel de manzana con canela is something which I've loved my entire life. They're nice and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Pastel de manzana con canela, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pastel de manzana con canela delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Pastel de manzana con canela is 10 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Pastel de manzana con canela estimated approx 4 h.

To get started with this recipe, we have to prepare a few ingredients. You can have Pastel de manzana con canela using 21 ingredients and 24 steps. Here is how you can achieve that.

Esta receta la tenía en borrador desde el año pasado, pero ocurrieron cosas en mi vida y me fue imposible siquiera entrar a la cocina con gusto. Pero hemos regresado con un nuevo brillo ✨
Espero que les guste, creo que queda perfecto el sabor para Navidad y para que lo disfruten en familia

Ingredients and spices that need to be Take to make Pastel de manzana con canela:

  1. Bizcocho
  2. 3 huevos T. A
  3. 200 g azúcar morena
  4. 160 mL aceite
  5. 120 mL leche
  6. 1 cdta vainilla
  7. 250 g harina de trigo
  8. 2 1/2 cdta polvo de hornear
  9. 1 cdta canela en polvo
  10. 1 pizca sal
  11. 3 manzanas dulces, medianas
  12. Butter cream
  13. 180 g mantequilla sin sal T. A
  14. 180 g queso crema frío
  15. 360 g azúcar glass
  16. 1/2 cdta canela
  17. Relleno y cobertura
  18. Cantidad suficiente Dulce de leche
  19. Extras
  20. 3 moldes de 15 cm de diámetro o 1 de 20 cm de diámetro
  21. Suficiente Aceite anti adherente

Steps to make to make Pastel de manzana con canela

  1. Bizcocho
    Bate los huevos en un bowl amplio a velocidad media durante 5 minutos
  2. Agrega el azúcar morena e integra. Cuando todo esté integrado agrega el aceite, la leche y la vainilla
  3. Tamiza la harina, el polvo de hornear y la canela en polvo, añade la pizca de sal
  4. Remueve primero con la batidora apagada para evitar que los secos salgan volando y después bate a la velocidad más baja hasta que no se vean restos de harina. Reserva
  5. Precalienta el horno a 180°C
  6. Pela las manzanas y corta en cubos pequeños, ponlas en un recipiente y echa una cda de harina, remueve hasta integrar
  7. Agrega las manzanas a la masa y mezcla con una espátula
  8. Prepara los moldes con el aceite
  9. Coloca la mezcla en los/ el molde
  10. Mete los moldes al horno a 180°C por 35-40 minutos
  11. Al salir del horno deja reposar 15 minutos antes de desmoldar. Pasado el tiempo saca del molde y dejalos sobre una rejilla para que enfríen por completo
  12. Nivela los bizcochos (corta la pancita que se forma)
  13. Buttercream
    Bate la mantequilla a velocidad alta 5 minutos
  14. Tamiza el azúcar glass
  15. Bate a velocidad baja para que no salga volando el azúcar. Añade la canela y bate a velocidad alta 5 minutos
  16. Pasado el tiempo añade el queso crema y bate 2 minutos más
  17. En una base para pastel coloca un poco de crema y pon un bizcocho
  18. Coloca una capa de dulce de leche y las terminar pon una capa de la crema encima. Realiza el paso por segunda vez para el segundo bizcocho
  19. Al final pon el último bizcocho boca abajo para que los bordes queden prolijos. Realiza la capa recoge migas. Lleva a refrigeración 30 minutos
  20. Pasado el tiempo coloca la capa de crema definitiva y alisa perfectamente toda la superficie. Lleva a refrigeración 15 minutos
  21. Coloca el pastel en el plato definitivo
  22. Vierte dulce de leche encima del pastel y deja que se derrame un poco por el borde, alisa la parte superior
  23. Pon la crema que te sobró en una manga con una boquilla 2D y realiza pequeños copetes sobre el pastel, cercanos al borde.
  24. Refrigera hasta el momento de comerla. Disfruta 💖😉

As your experience as well as self-confidence expands, you will discover that you have a lot more all-natural control over your diet regimen as well as adjust your diet to your personal tastes with time. Whether you want to serve a recipe that utilizes fewer or even more components or is a little bit essentially zesty, you can make straightforward changes to achieve this objective. To put it simply, begin making your recipes promptly. When it comes to standard cooking skills for novices you don't require to discover them however just if you master some easy food preparation strategies.

This isn't a total guide to fast and also simple lunch recipes however its excellent something to chew on. Hopefully this will certainly get your creative juices moving so you can prepare scrumptious meals for your family without doing too many heavy meals on your journey.

So that is going to wrap it up for this special food Steps to Prepare Favorite Pastel de manzana con canela. Thank you very much for reading. I'm confident that you will make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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